fbpx

Att vara praktikelev på AnbudDirekt

bild på anställd emelie

För oss på Anbud Direkt är det en självklarhet att ta emot praktikelever. Vi anser att det är ett fantastiskt tillfälle att träffa och lära känna morgondagens nya stjärnor inom branschen. Vi får möjligheten att vara med och bidra till lärande och givetvis ser vi alltid en stor möjlighet att så småningom också kunna rekrytera, vi går alltid in med inställningen att praktikperioden ska vara långsiktig – både för oss som företag men naturligtvis även för de studerande.

Vi tog en kaffe med Emelie, som under 14 veckor, gör sin andra praktikperiod hos oss på Anbud Direkt i samband med hennes studier på IHM, YH-utbildning, Public Bid Manager.

Hej Emelie,
Varför valde du att göra din praktik hos oss på Anbud Direkt?

Första gången jag kom i kontakt med Anbud Direkt var när grundaren och delägaren i företaget, Sören, besökte vår utbildning för att presentera sig och berätta om yrket. Jag fick direkt ett gott intryck och kollade upp Anbud Direkt som företag, efter det skickade jag ett mail för att se hur möjligheten till en praktikplats såg ut.

När jag var på intervju fick jag en mycket seriös bild av hur Anbud Direkt tar sig an praktikelever, det finns en tydlig plan och det kändes som om företaget verkligen ville satsa på mig och min utveckling. Så när platsen var min tvekade jag inte en sekund till att ta chansen, och så här 8 veckor in i praktiken trivs jag superbra!

Hur gick tankarna om valet om att utbilda dig till public bid manager?Varför valde du att göra din praktik hos oss på Anbud Direkt?

För mig har det blivit alltmer viktigt att arbeta med något där jag kan skapa värde av något slag. Jag ska känna att jag lämnar efter mig något som kommer att gynna samhället och under lång tid nyttjas och uppskattas av människor. Detta har varit en drivande faktor i mitt val av utbildning och framtida yrke.

Jag är en säljare i grund och botten, efter en karriär inom mekanisk försäljning som Visual Merchandiser inom retail, var valet självklart, jag vill göra affärer med den offentliga sektorn och mitt mål är tydligt; jag ska bli specialist på anbudsprocessen och försäljning till offentlig sektor, vilket jag anser är ett mycket ansvarsfullt arbete.

Vad får du göra under din praktik?

Oj, jag får göra massor olika saker! Bland annat sätta mig in i och testa samtliga processer inom företaget. Ha eget ansvar för ett kundprojekt, med allt vad det innebär, skapa projektplan, hålla uppstartsmöte med kund, skriva anbudstexter, göra pris och marknadsanalyser.

Nu har du passerat halvtid av din praktik vad anser du att ha lärt dig?

Arbeta med olika verktyg och hjälpmedel som förenklar arbetet! Sören och Jakob har verkligen varit transparenta i sitt arbetssätt och bjudit in mig att deltaga i hela deras processer.

Jobba med anbudsprocessen, från ax till limpa, allt ifrån outbound/inbound till att skapa projektplan, driva projekt, göra pris och marknadsanalyser till anbudsskrivande, granskning och uppföljning!

Under min tid här har jag verkligen fått lära mig att läsa, granska och analysera förfrågningsunderlag, skapa projektplan och driva projekt.

Vilka delar är mest spännande, utmanande, tråkiga och roliga?

Haha, inget är ju såklart tråkigt, men det mest utmanande är att bemöta alla olika branscher, och jag är mycket imponerad över hur Anbud Direkt skapat arbetsprocesser och underlag som tillmötesgår alla olika behov som alla olika kunder besitter.

Det absolut roligast med praktiken är såklart att få utöva mina kunskaper i verkligheten, och jag är ytterst tacksam över att jag får göra det hos Sören och Jakob, de har verkligen välkomnat mig med öppna armar, de är otroligt transparenta och de pushar mig att våga gå utanför min comfort zone.

Att ha eget ansvar för komplett kundprojekt har varit det mest spännande hitintills, att få ett eget projekt att arbeta med från start till mål.