fbpx

Om AnbudDirekt

Vi hade en kund som nyss rekommenderades oss varmt till en av sina affärsrelationer med orden “anlita Anbud Direkt, de gör allt det där tråkiga åt er”. Man kan skratta lite åt en sådan rekommendation, men det stämmer nog ganska bra. 

Vi arbetar med att effektivisera våra kunders anbud, så de kan fokusera på det de är bäst på, att beskriva sina egna produkter/tjänster. Kan vi hjälpa en kund med “allt det tråkiga” så att offentliga affärer blir mindre byråkratiskt så är vi riktigt nöjda. Vi hjälper våra kunder att förstå och analysera underlag, projektleder processen, vi skriver standardtexter, gör pris- och marknadsanalyser och kvalitetssäkrar allt innan vi skickar in. Allt det tråkiga med andra ord.

Vi är stolta över att hålla kundnöjdhet om 9,1 av 10 enligt NKI och en hitrate om 40% på inlämnade anbud.

Vår historia

I Sverige har vi några av världens vassaste bolag och en stark entreprenörsanda. Vi träffar dagligen nya spännande bolag som är extremt duktiga inom sitt gebit, vilket kan vara IT, reklam, bemanning eller hur man marknadsför sig på sociala medier. Tyvärr är det inte många av entreprenörerna idag som drömmer om lagen om offentlig upphandling. 

Faktum är att de flesta små-medelstora bolag i Sverige inte arbetar med offentliga affärer alls och det är riktigt synd för det innebär att de går miste om en enorm marknad som utgör 20% av Sveriges BNP. Minst lika synd är det att våra offentliga myndigheter, regioner, kommuner och kommunala bolag går miste om den enorma erfarenhet och kapacitet som finns hos dessa bolag.

Anbud Direkt startades av två entreprenörer som faktiskt gillade (och fortfarande gillar) offentlig upphandling. Vi tänkte att det måste finnas andra som vill ha hjälp med sina anbud och det fanns det verkligen. Nu är vi fyra stycken och lämnar in flera hundra anbud om året åt våra kunder i hela Sverige.